Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Μου τη δινουν 11+1


Σε παλαιότερη ανάρτησή μου είχα πει 8 πράγματα για τον εαυτό μου!
Η αγαπητή φίλη K (http://insidieuse.blogspot.gr/) με συμπεριέλαβε ανάμεσα σε άλλους μπλόγκερ να (ξανά)μιλήσω για την αυθεντιά μου!
Δεν θα πω τι μου αρέσουν ή χαρακτηριστικά του εαυτού μου αλλά αυτή τη φορά θα πω για πράγματα ή καταστάσεις που μου τη δίνουν!

Πάμε λοιπόν:

1) Μου τη δίνουν οι ξερόλες! Αυτοί οι τύποι που θα έχουν να πουν πάντα κάτι είτε τους ρωτήσεις είτε όχι, είτε ξέρουν είτε δεν ξέρουν την τύφλα τους! Τιμωρία με κλείσιμο στόματος με μονωτική ταινία δια παντός!

2) Μου τη δίνουν οι άνθρωποι που ανακατεύονται σε σχέσεις είτε φιλικές είτε ερωτικές! Ανακατεύονται σε όλα! Δεν κοιτάνε την καμπούρα τους, δεν κοιτάνε κοινώς τα χάλια που μπορεί να έχουν, κοιτάνε εσένα τι κάνεις! Αν τύχει και κάνεις το λάθος και πεις ότι περνάς κάποιο χ-ψ πρόβλημα είναι έτοιμοι να σε στήσουν στη γωνία και καλά για το καλό σου! Κοινώς μου την δίνουν οι συμβουλάτορες τις κακιάς ώρας!

3) Μου τη δίνει και η υποκατηγορία των παραπάνω!
Αυτοί που ενώ η ζωή τους μοιάζει λες και είναι χέστρα και έκατσε πάνω δυσκοίλιος που έχει να χέσει 15 μέρες μετά από λουκούλεια γεύματα κάθονται και ασχολούνται με τις ζωές όλωωων των άλλων και βρίσκουν οτιδήποτε ώστε να σε υποβιβάσουν-χλευάσουν μόνο και μόνο για να μην βλέπουν τα δικά τους χάλια και πάρουν όπλο και τινάξουν τα μυαλά τους!
Τώρα που το σκέφτομαι η ίδια κατηγορία είναι με τους παραπάνω αλλά δεν με νοιάζει! Μου τη δίνουν!

4) Μου τη δίνουν οι εγωιστές, αυτοί που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και όταν πάψουν να παίρνουν κάτι από σένα ή όταν δεν τους δίνεις για τον χ-ψ λόγο αυτά που είχαν δεδομένα δεν ψάχνουν τι φταίει απλά γίνονται μπουχός(κοινώς καπνός). Πάντα αυτοί είναι καλύτεροι, πάντα αυτοί είναι σωστοί και ποτέ δεν κάνουν λάθος! Σιγά ρε Πάπα με το αλάθητο!! Ουστ και λίγα λέω!!

5) Πάμε σε κάτι πιο λάιτ χαχα! Μου τη δίνει αφόρητα η Κυριακή σαν μέρα! Είναι όλα κλειστά και βαριέμαι απελπιστικά, άσε που τρώω περισσότερη κούραση από οποιαδήποτε μέρα γιατί παίζω τη  Μαίρη Παναγιωταρά!

6) Μου τη δίνει το καλοκαίρι! Ζεσταίνομαι υπερβολικά, ιδρώνω υπερβολικά και τα ρούχα της δουλειάς μου είναι υπερβολικά ζεστά και πάντα μακρυμάνικα (συνήθως)! Θέλω να βγάλω τα πετσιά μου(κοινώς το δέρμα μου)! Άσε που μια Κυριακή πήγαινα για ένα μπάνιο στη θάλασσα και τώρα το παίζω νοικοκυρά αλλά ακόμη και εκεί ζεσταίνομαι άρα εξακολουθεί να μην μ’αρέσει η εποχή!
Έχω και άλλον ένα λόγο αλλά δεν σας το λέω χαχα!

7) Μου τη δίνει ο χειμώνας (ναι τώρα θα πεις είσαι τρελός δεν ξέρεις τι θες)! Έχω να σε ενημερώσω πως εδώ που είμαι βρέχει 9 μήνες το χρόνο κάθε μέρα όλη μέρα τσουρ τσουρ η βροχή λες και μας κατουράει ο Θεός! Απ’την υγρασία έχω βγάλει ρίζες και έχω σκεβρώσει! Παύει να’ναι ρομαντική η βροχή φίλε/η μου όταν την έχεις φάει στη μάπα 31 χρόνια!
Έχω και άλλον ένα λόγο και εδώ αλλά δεν σας το λέω!

8) Μου τη δίνουν οι φωνές! Είμαι πάρα πολύ ήρεμος (μη βλέπεις τώρα που μου γύρισε το μάτι) μέχρι αηδίας, ρώτα και την Μελένια μου αν δεν το πιστεύεις χαχα! Γι’αυτό και δεν μπορώ τις φωνές, αρκετές είχα στο παρελθόν!

9) Μου τη δίνουν οι άνθρωποι που μιλάνε με μπουκωμένο στόμα! Πρέπει δηλαδή εκεί που τρώω σαν το καλό του Θεού να βγάλω τα άντερα και τα σκότια  μου? Γαρμπούνιασε (φάε) όπως λέμε εδώ πρώτα και μετά μίλα μου όσο θέλεις!!

10) Μου τη δίνουν και αυτοί που όταν πάμε σε μια ταβέρνα-εστιατόριο (παλιάαα)  τσιμπολογάνε και χώνουν τα βρωμόχερα τους στο πιάτο μου έτσι απλά για να δοκιμάσουν αν είναι καλό! Αν θέλω θα ρωτήσω θέλετε να δοκιμάσετε απ’το δικό μου? Μη χώνεις τα χέρια σου ρε μπαστουνόβλαχε που πριν ίσως έπιασες ή έξυσες κάτι άλλο! Σιχαίνομαιιι! Μη χώνεις το βρωμοπιρούνι σου που είναι γεμάτο τζατζίκια πάνω στο φαγητό μου! Αν θέλω θα σου δώσω εγώ πριν φάω καν με καθαρό πιρούνι!
Αν βέβαια μιλάμε για τη Μελένια μου ας κάνει το πιάτο μου χωματερή δεν με νοιάζει θα φάω!

11) Μου τη δίνει ενώ έχω βρει και έχω κατεβάσει το νέο επεισόδιο της σειράς που παρακολουθώ να πρέπει να περιμένω μέρες εως εβδομάδα μέχρι να ανεβάσουν  υπότιτλους για να το δω! Δεν τα πάω καλά μάνα μου στα αγγλικά ώστε να παρακολουθήσω χωρίς υπότιτλους τι να σου κάνω?!

+bonus

12) Mου τη δίνει που κάθε απόγευμα πάνω στην καλύτερη ώρα και ενώ έχω γυρίσει κομμάτια συνήθως απ’τη δουλειά να πρέπει να ξαναφύγω για να πάω να βγάλω επιπλέον χρήματα και να ήταν και πολλά θα έλεγα! Όχι δεν βαριέμαι αλλά θα προτιμούσα να ήταν σερί και ας δούλευα 15 ώρες! Το τι τραβάω σ’αυτήν τη δεύτερη δουλειά δεν λέγεται, είναι λόγος ανάρτησης πάντως και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!


Έχω πολλά ακόμα που μου τη δίνουν αλλά λέω να μην σας την δώσω και σε εσάς με μια λίστα ατελείωτη χαχα!
Με λένε χμμ γάτο και είμαι καλά αλλά γκρινιάρης πολλές φορές!


Υγ: Ευχαριστώ καταρχήν το φίλο μου Σκρουτζάκο (http://scroodgejkok.blogspot.gr/) που μου έδωσε αρχικά το βραβειάκι και να με συγχωρέσει που δεν έπαιξα εξ’αρχής αλλά φίλε μου δουλεύω πολύ και γυρνάω πτώμα!
Υγ2: Ελπίζω αγαπητή Κ να σε κάλυψα με όσα μου τη δίνουν γιατί και αυτά μέρος τους χαρακτήρα μου είναι και σ’ευχαριστώ που με συμπεριέλαβες στη λίστα σου!


Σας ευχαριστώ και τους δυο για την τιμή που μου κάνατε με αυτό το δώρο-βραβείο!


Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Άγιος Βαλεντίνος με το ζόρι!!


Λόγω της ημέρας είπα και εγώ να σας αφηγηθώ μια ιστορία που μου έδωσε κατά κάποιο τρόπο ένα μάθημα για την υπόλοιπη ζωή μου!

Πριν πολλά χρόνια όταν ήμουν έφηβος σχεδόν όλοι οι φίλοι μου είχαν σχέσεις. Δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλούσε ιδιαίτερα αλλά τον συγκεκριμένο χρόνο όσο άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό του Άγιου Βαλεντίνου τόσο εμένα μου την έδινε που όλοι θα είχαν κανονίσει κάτι για τη συγκεκριμένη μέρα και εγώ τίποτα!
Κάπου στην αρχή του χρόνου λοιπόν γνώρισα μια κοπέλα, φρέσκο αίμα που λένε, η οποία μπήκε στην παρέα!
Να σου πω την αλήθεια η εν λόγω κοπέλα ούτε όμορφη ήταν ούτε η χαρά της παρέας που θα σε κέρδιζε με το χαρακτήρα της! Πες πες όμως οι φίλοι μου απ’τη μια αλλά και ότι είχε πέσει περονόσπορος  απ’την άλλη κάναμε δεσμόοο(επίδεσμο).
Για να μην πολυλογώ στην ουσία ούτε ερωτευμένος ήμουν αλλά ούτε και αυτή, όταν δε με φίλησε για πρώτη φορά μου έκανε τέτοιο κεφαλοκλείδωμα ούτε να παλεύαμε! Όσο περνούσε ο καιρός ευχόμουν κάθε μέρα κάτι να στραβώσει και να χωρίσουμε δεν πέρναγα καλά, δεν πέρναγε καλά και φαινόμασταν. Κανείς απ’τους δυο μας δεν έκανε όμως κάτι πόσο μάλλον που κοντοζύγωνε η μέρα του Αγ.Βαλεντίνου. Βλέπεις ήμουν μικρός και δεν είχα μάθει ακόμα πως δεν πρέπει να μιζεριάζω αλλά και να συμβιβάζομαι με μετριότητες!(μέτριες καταστάσεις όχι λόγω ομορφιάς)
Έτσι λοιπόν σκέφτηκα μόλις περάσει η ρημάδα γιορτή να της πω να χωρίσουμε. Αμ δε!!
Παραμονή την παίρνω τηλέφωνο να την ρωτήσω τι ώρα να περάσω να την πάρω να πάμε βόλτα και πάνω στην κουβέντα μου πετάει τη βόμβα!
-Ξέρεις γάτε θέλω να χωρίσουμε και αν θες να παραμείνουμε φίλοι(ναι περνάγαμε τόσο ωραία που θα κάναμε και παρέα)
Ε οχιιιι ρε γαμώτο σκέφτηκα με πρόλαβε κοίτα να δεις, και εκεί που σκεφτόμουν πως θα της το πω εγώ να μην στεναχωρηθεί(η γομάρα) μου την έφερε αυτή!
Απ’τα νεύρα μου έκλαιγα που δεν πρόλαβα, εγωισμός βλέπεις!

Από τότε λοιπόν έπαψα να κάνω σχέσεις έτσι απλά για να λέω πως έχω σχέση! Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που έγινε αυτό! Το μάθημα στην ουσία που πήρα από αυτήν την εμπειρία είναι ότι με το ζόρι έρωτας δεν γεννιέται και δεν γίνεται, δεν υπάρχουν πρέπει και συγκεκριμένες γιορτές.
Ο έρωτας για μένα είναι από μόνος του γιορτή, όταν δυο άτομα γίνονται ένα, όταν το εγώ γίνεται εμείς!
Η αγάπη όταν είναι αληθινή φαίνεται στην κάθε μέρα στο κάθε λεπτό από ένα τηλεφώνημα, από ένα μήνυμα, από ένα λουλούδι, μια λέξη, μια ματιά! Από μικρά απλά καθημερινά πράγματα και λέξεις!

Δεν με νοιάζει που είναι ξενόφερτη γιορτή, δεν με νοιάζει αν πλουτίζουν(παλιά, σήμερα αμφιβάλλω) κάποιοι από αυτή τη γιορτή!
Γιορτάζω σήμερα όπως και κάθε μέρα εδώ και 581 μέρες και είμαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ και το δώρο μου για σήμερα και για πάντα είναι αυτή η μια και μοναδική, η Μελένια μου!


                                          Χρόνια πόλλα σε όλους και ερωτευμένους και μη!


Υγ: Για σένα μικρό μου επειδή ξέρω πως θα γελάσεις ξανά με τα καμώματα μου!
                                            

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Για ένα κιλό πατάτες!!

Βλέπω την παραπάνω εικόνα και αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο?
Η εικόνα του κράτους που δίνει ψίχουλα και γκρεμίζει κάθε ανθρώπινη αξία ή αυτή που σας δείχνω και απεικονίζει εμπόρους που πετούν προϊόντα σε συνανθρώπους τους λες και πετούν τροφή στα γουρούνια!

Στοιβαγμένοι γεροί, νέοι όλοι άνεργοι με τη φτώχεια και την απελπισία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους περιμένουν την φιλότιμη και ανθρώπινη, στην αρχή όπως έδειχνε, πράξη των συνανθρώπων τους και συμπαραστέκονται μαζί τους στον αγώνα τους για δίκιο. Μια πράξη που στην αρχή της είπα μπράβο και μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν αυτούς!

Οι κατά τ’αλλα όμως ευαισθητοποιημένοι και αδικημένοι παραγωγοί(δεν αντιλέγω ναι) στην αρχή έστησαν πάγκους με τα προϊόντα τους και αφού ήδη η ουρά ανθρώπων μεγάλωνε άρχισαν να συμπεριφέρονται, από κάποια φάση και μετά, σ’αυτά τα απλωμένα χέρια, που δείχνουν την απόγνωση που έχουν φτάσει, χειρότερα και απ’το ίδιο το κράτος όταν δίνει ψίχουλα για να μην αντιδρούν.
Συμπεριφέρονται όπως ο τσοπάνης στη στάνη με τα γουρούνια, μηδενίζουν την ήδη μηδενισμένη αξιοπρέπεια των συνανθρώπων τους πετώντας τα τρόφιμα από ψηλά, κατακρεουργούν κάθε ίχνος ανθρωπιάς και συμπεριφέρονται χειρότερα από ότι θα συμπεριφέρονταν στα ζώα τους. Όσοι παρακολούθησαν την εν λόγο βοήθεια και αφιλοκερδής κίνηση των παραγωγών είδαν και τις εικόνες που αναφέρομαι, εικόνες να πετάνε τα φρούτα και τα λαχανικά κάτω στο δρόμο και από ψηλά λες και είναι σε άρμα του καρναβαλιού που πετάνε αντί για χαρτοπόλεμο πορτοκάλια και αντί για σερπαντίνες ραδίκια!
Θες να κάνεις την διαμαρτυρία σου και να δώσεις ταυτόχρονα και βοήθεια στους συμπολίτες σου κάντο αλλά όχι λες και είναι ζώα και τους πετάς το αυριανό τους φαγητό κάτω μαζί με την αξιοπρέπεια τους που είναι ήδη πεσμένη αφού στοιβάχτηκε τόσες ώρες για να πάρει ένα κιλό πατάτες!

Δεν έχουμε μόνο οικονομική κρίση! Μέσα από αυτήν ήρθε μια μεγαλύτερη και χειρότερη η κρίση αξιών και φαίνεται καθημερινά στις πράξεις και στις συμπεριφορές όλων των ανθρώπων.
Το χειρότερο δεν είναι η συμπεριφορά του κράτους προς όλους μας γιατί ξέρεις πως όλοι αυτοί δεν έχουν ανθρωπιά και δεν τους καίγεται καρφί για εμάς, το χειρότερο είναι ο συνάνθρωπος σου να σου συμπεριφέρεται λες και είσαι σκουπίδι.


Μια παροιμία λέει «εκεί που είσαι ήμουνα, και εδώ που είμαι θα’ρθεις». Γι’αυτό ας προσέχουμε πως συμπεριφερόμαστε στους άλλους όχι από φόβο όμως μην φτάσουμε στη θέση του αλλά από σεβασμό προς τον άνθρωπο.


Δίνω αυτό το βίντεο   http://www.youtube.com/watch?v=rxcmaWcEWfA  ώστε όσοι δεν είδα τι έγινε να δούν,αν και όσο και αν έψαξα δεν βρήκα τις επίμαχες σκηνές που με έκαναν να θύμωσω τόσο!Σκηνές που οι παραγωγοί που ειναι πάνω στο φορτηγό πετούν τα τρόφιμα χωρίς σακούλες ή που τις αδειάζουν πάνω στα κεφάλια των ανθώπων που είναι απο κάτω!
                               
                               


 υγ.το βίντεο και όλα τα εν λόγο λινκ μάλλον δεν παίζουν όπως ανακάλυψα μόλις τώρα!Εξαφανίστηκαν..ή εμένα μου κάνουν κόλπα βραδιάτικα !!